El risc de brot a Santa Coloma torna a ser molt alt: 525.10

  • Xavi Chica

Dades preocupants aquest dimarts a Catalunya i a Santa Coloma de Gramenet pel que fa al risc de brot de coronavirus Covid-19. Si la mitjana de l'índex a Catalunya és de 338 avui dimarts, a la nostra ciutat aquesta barem s'enfila fins a 525.10 (a partir de 200 es considera un índex molt alt). L'índex de risc no ha deixat de pujar a la darrera setmana. Segons les dades oficials, en els últims set dies s'han detectat 298 casos mitjançant PCR al municipi, i 472 en els darrers 14 dies. A l'hospital de l'Esperit Sant hi ha hores d'ara 17 pacients ingressats que tenen la Covid-19. Ahir va registrar-se una defunció més al centre hospitalari colomenc. 

Poden consultar cada dia la situació del nostre municipi a través d'aquest enllaç. La taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7) és de 1.41 (l'epidèmia creix si és superior a 1). 

És probable que durant els propers dies el Departament de Salut anunciï noves restriccions davant aquest creixement del risc de rebrots a tot el territori. Cal afegir també que moltes disciplines esportives tenen previst iniciar el proper cap de setmana les seves competicions. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.