L'índex de risc de rebrot és alt però hi ha pocs hospitalitzats

  • Xavi Chica

L’índex de risc de rebrots a Santa Coloma de Gramenet continua en la franja molt alta (287,24 el dilluns 5 d’octubre) però afortunadament això no s’està traduint en un increment considerable del nombre d’hospitalitzacions per Covid-19 a l’Esperit Sant. Des de l’hospital ens han informat que només hi ha 12 pacients ingressats amb el virus, una mica més que la mitjana del setembre, que va ser de set pacients amb Covid-19. Al mes de setembre van morir dues persones pel virus a l’hospital colomenc, i a l’octubre ha tingut lloc una defunció.

La incidència acumulada de diagnosticats en els últims 14 dies és de 275 persones per cada 100.000 habitants i la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) és de 1.04. L’epidèmia creix si aquesta xifra és superior a 1.

Pel que fa al nombre total de morts a Santa Coloma, la xifra oficial del Departament de Salut és de 220, però com bé hem demostrat en anteriors edicions de El mirall.net, aquesta xifra ha de ser necessàriament superior contrastant les dades mitjanes de defuncions dels últims 20 anys i les informacions que hem rebut des de les funeràries. Segons aquests càlculs, a Santa Coloma haurien mort per la Covid-19 al voltant de 300 persones.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.