Santa Coloma va pel bon camí en matèria de sostenibilitat

  • Xavi Chica

Segons un informe elaborat per la Sindicatura de Comptes de Catalunya, només sis dels municipis catalans analitzats, entre ells Santa Coloma, compleixen amb els compromisos mediambientals establerts en la Carta de les Ciutats Europees cap a la Sostenibilitat del 1994, també coneguda com a carta d’Aalborg. La nostra ciutat va adherir-se a aquest compromís l’any 1996. Poc després, en 1999, la ciutat va aprovar el Pla d’Acció Ambiental de l’Agenda 21, un instrument de diagnosi i formulació de polítiques municipals ambientals, socials i econòmiques, que condueix cap a un model de ciutat més sostenible.

El grau de compliment dels 120 majors municipis de Catalunya no és l’adequat, excepte a Granollers, Mataró, Mollet, Sant Feliu de Llobregat, Vila-seca i Santa Coloma de Gramenet, que compleixen amb tots els paràmetres.

La Carta de les Ciutats Europees cap a la Sostenibilitat tenia com a gran objectiu desenvolupar programes cap a un desenvolupament sostenible de les ciutats. Segons l’informe de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, un 86% dels municipis incompleixen un o diversos dels compromisos mediambientals. Barcelona, per exemple, incompleix el de l’emissió de declaració ambiental. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.