La ciutat compleix amb els compromisos ambientals d'Aalborg

  • Albert Gracia

Segons un informe elaborat per la Sindicatura de Comptes de Catalunya, només sis dels municipis catalans analitzats compleixen amb els compromisos mediambientals establerts en la Carta de les Ciutats Europees cap a la Sostenibilitat del 1994, també coneguda com a carta d’Aalborg. El grau de compliment dels 120 majors municipis de Catalunya no és l’adequat, excepte a Granollers, Mataró, Mollet, Sant Feliu de Llobregat, Vila-seca i Santa Coloma de Gramenet, que compleixen amb tots els paràmetres.

La Carta de les Ciutats Europees cap a la Sostenibilitat tenia com a gran objectiu desenvolupar programes cap a un desenvolupament sostenible de les ciutats. Segons l’informe de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, un 86% dels municipis incompleixen un o diversos dels compromisos mediambientals. Barcelona, per exemple, incompleix el de l’emissió de declaració ambiental.

Més problemes hi ha amb la contaminació. L’informe assegura que el 85% dels municipis no ha aprovat cap normativa específica per reduir la contaminació de l’aire, el 50% ni tan sols informa dels resultats dels mesuraments duts a terme i menys del 40% realitzat actuacions de vigilància sobre el compliment de les normatives sobre contaminació atmosfèrica. Per contra, el 75% dels municipis estudiats han apostat per millorar l’eficiència energètica i reduir el consum, mentre que el 85% disposen d’un departament específic amb competències en la gestió mediambiental amb tècnics especialistes. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.