Primer positiu del curs en un grup de l'escola Salvat Papasseit

  • Xavi Chica

Aquest matí s'ha confirmat un primer cas de Covid-19 en l'inici del curs escolar a Santa Coloma de Gramenet. El positiu s'ha donat a l'escola Salvat Papasseit, concretament en un grup de cinquè de primària. Aquest primer cas ha obligat al confinament immediat de la resta del grup bombolla per minimitzar el risc de contagi entre els companys de classe i mestres. 

És una situació que s'esperava que passés tard o d'hora dissortadament i que obligarà, tant en aquest cas com en els que vinguin en dies posteriors, a posar en marxa ràpidament el protocol d'actuació per fer front a la Covid-19 a les escoles. Aquest grup bombolla començarà ara una quarantena de 14 dies després que s'hagi detectat aquest primer positiu. 

Fa unes hores informàvem que l'inici del curs s'ha viscut amb nervis i incertesa, però que les mesures implementades estan funcionant en molts centres colomencs. En d'altres, com és el cas de l'escola Sant Just (massa poca distància entre les famílies al carrer Sant Carles, on no hi ha massa espai) i a l'escola Mercè Rodoreda, segons han informat diversos dels nostres lectors, hi ha molt marge de millora. 

Recordem que 30 agent cívics, com és el cas de l'Ana al Col·legi Singuerlín, estan vetllant perquè no es formin grans aglomeracions en els accessos als centres educatius. L'Ana ha rebut greus insults per fer la seva feina, segons ha denunciat el mateix col·legi. "Aquesta tarda l’Ana, ha sigut insultada per fer la seva feina, ha rebut greus insults, insults que rebíem abans professorat i famílies. És vergonyós i intolerable. Ana tens tot el nostre suport", ha denunciat el centre a través del seu Twitter. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.