Cap cas sospitós de Covid-19 en l'inici del curs a Santa Coloma

  • Xavi Chica

El retorn als centres educatius de Santa Coloma està sent, en línies generals, més tranquil del que inicialment es podia pensar i transcorregudes les primeres 48 hores de classes no s'ha registrat cap cas sospitós de Covid-19, segons ha informat l'Ajuntament. Lògicament hi ha protocols que es poden millorar, sobretot en determinats centres que per manca d'espai en els seus accessos estan veient com hi ha aglomeracions de pares i mares a l'hora de deixar o recollir els seus fills i filles. Aquestes aglomeracions es donen també en els centres en què només hi ha una porta d'accés. També es va poder comprovar com la situació d'ahir dimarts va ser millor en general que la de dilluns, quan l'expectació pel retorn a les aules després de mig any sense classes va provocar que les famílies estiguessin més estona davant la porta dels col·legis. 

Per estadística és probable que en els propers dies o setmanes es doni algun cas de Covid-19 en algun centre educatiu de la ciutat, com ja s'estan veient a la resta del país. Caldrà veure aleshores com funcionen els protocols establerts. 

Les entrades esglaonades estan funcionant en determinats centre mentre que en altres el marge de millora encara és gran. A Santa Coloma hi ha 30 agents cívics treballant juntament amb agents de la Policia Local per regular el trànsit en els entorns de les escoles i instituts i també vetllant perquè no es formin grans aglomeracions de gent. 

Pel que fa a les ràtios, hi ha centres que han pogut desdoblar tots els seus grups (aquí per tant sí s'ha pogut complir amb la premissa de 20 alumnes per aula des del primer dia), d'altres n'han desdoblat només una part i per últim hi ha els que tenen ràtios similars a les del curs passat en no haver rebut encara prou recursos humans ni materials des del Departament d'Educació per fer una reorganització. Les ràtios estan depenent, doncs, del model organitzatiu de cada centre i dels recursos extraordinaris que s'han rebut.  

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.