Desmunten la patrulla veïnal que s'havia creat a Singuerlín

  • Xavi Chica

La patrulla veïnal que s'havia creat al barri de Singuerlín (i per a la qual només s'havien ofert uns quants voluntaris amb l'objectiu d'augmentar la vigilància al barri i prevenir delictes) ha tingut molt poques hores de vida. Els mateixos impulsors de la idea, que s'havia anat gestant a Facebook els últims dies, l'han desestimada i han acabat desmuntant la patrulla, que només ha actuat durant un dia.  

Els responsables d'aquesta fugaç iniciativa han comunicat també que des del barri de Singuerlín "tenim en marxa una important línia de col·laboració amb la Policia Local de la nostra ciutat i amb el cos dels Mossos d'Esquadra". Afegeixen que els cossos policials "tenen un compromís molt fort amb el nostre barri" i respectaran finalment les seves competències.  

En el mateix grup de Facebook ja hi havia veïns i veïnes que no veien clara aquesta idea i que demanaven una rectificació. 

Segons fonts policials, aquest tipus de patrulles veïnals són poc eficients i fins i tot contraproduents (com s'ha demostrat en altres punts de la geografia catalana) ja que sovint acaben trucant a la policia per motius o sospites que no suposen cap perill o delicte, i mentre els agents s'apropen als llocs dels fets, en altres zones sí que s'està cometent infraccions greus reals. Aquests fonts policials amb qui ha parlat El Mirall.net també afegeixen que precisament al barri de Singuerlín no estan justificades mesures d'aquest tipus perquè els índexs de delinqüència "són més baixos".    

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: