La verema recull 700 quilos de raïm a la Vinya d'en Sabater

  • Xavi Chica

La verema que s'ha dut a terme a la Vinya d'en Sabater ha recollit 700 quilos de raïm, una quantitat inferior a la de 2019 a causa dels efectes de la plaga del Mildiu, un fong que afecta les plantes, i que ha atacat especialment la varietat garnatxa deixant a zero la seva producció.

Els alumnes de la Casa d'Oficis han estat els encarregats de recollir el raïm, collita que enguany s'ha avançat a causa de la climatologia. El procés de recollida s'ha efectuat amb mesures de seguretat per prevenir contagis per coronavirus a principis de setembre. 

Actualment, hi ha plantats 3.900 ceps de les varietats garnatxa, picapoll negre, picapoll blanc, garrut i pansa blanca. Aquest mes de juliol, la Unió Europea va aprovar la incorporació de Santa Coloma de Gramenet i la Vinya d’en Sabater a la zona geogràfica de la Denominació d’Origen (DO) Alella. Aquesta incorporació permetrà potenciar l’enoturisme, fomentar el coneixement de l’entorn natural i fer difusió del projecte experimental i de recuperació vitivinícola.

Per 2021 s'espera que comenci la producció de la varietat picapoll negre, que és l'última que es va plantar. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: