Avui es comencen a posar sancions de 100 euros a la ZBE

  • Xavi Chica

Des d'avui 15 de setembre comencen a posar-se les multes als vehicles sense etiqueta ambiental de la DGT que circulin per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona. L'import de les multes serà a partir de 100 euros

Aquesta mesura, que té com a objectiu millorar la qualitat de l'aire de la capital catalana i el seu entorn metropolità (la restricció afecta, aproximadament, a la zona interior de les rondes, en cinc municipis, zona de la qual queda exclosa Santa Coloma), havia d'haver posat en marxa el seu règim sancionador el passat 1 d'abril, però la pandèmia i l'estat d'alarma han endarrerit aquesta mesura. 

La zona de baixes emissions funciona de les 7 a les 20 hores de dilluns a divendres laborables i hi poden circular tots els vehicles acreditats amb el distintiu ambiental de la DGT.

Les persones en tractament mèdic que necessitin desplaçar-se amb el seu vehicle per dirigir-se a un centre mèdic caldrà que es registrin prèviament en el web de la ZBE i hi aportin la documentació necessària. Alhora, els vehicles sense distintiu ambiental que circulin per la ZBE per una urgència mèdica podran sol·licitar l’autorització en un termini de tres dies des que s’hagi comès la infracció.

 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: