La Setmana de la Mobilitat es farà del 16 al 22 de setembre

  • Xavi Chica

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, que té la finalitat de contribuir a sensibilitzar la ciutadania en general sobre les conseqüències negatives que té l'ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per el medi ambient, i els beneficis de l'ús de modes de transport més sostenibles com el transport públic, la bicicleta i els viatges a peu.

L'Ajuntament anima a tots els veïns i veïnes a descobrir la ciutat fent trajectes a peu. Una eina útil i a l'abast de tots és el Metrominuto (el podeu descarregar en aquest enllaç), un mapa de terme municipal que defineix 31 punts de la ciutat, i estableix una T de mobilitat estructural formada pel Parc Fluvial de l'Besòs, amb els seus 2.200 metres i 26 minuts, i la rambla que comunica la plaça de la Mediterrània amb el Pont Vell, de 1.350 metres i 18 minuts.

Altres exemples són els 27 minuts necessaris per anar des de les dependències de la Policia Local fins al parc de La Bastida, o els 13 minuts que separen els jutjats i l'Església Major. També s'indiquen els tres accessos principals als camins de parc natural de la Serralada de Marina i s'inclouen les 9 principals zones verdes de la ciutat i els dos trams d'escales mecàniques que ajuden a salvar els desnivells entre Can Zam i el camí a l'poblat ibèric del Puig Castellar, un itinerari de 1,2 km que es pot recórrer en 22 minuts.

Mobilitat amb bicicleta

Durant novembre, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), de la qual forma part la nostra ciutat, fa una campanya de promoció de l'ús de la bicicleta. La campanya pretén animar la ciutadania a moure en aquest vehicle i a compartir-ho a través del web. Es proposa que durant aquest mes, totes les persones que s'apuntin a la campanya es desplacin amb bicicleta per generar l'hàbit de moure amb ella i que ho facin durant 21 dies, penjant una foto cada dia. Hi ha un sorteig d'una bicicleta elèctrica per a les participants.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: