Noves ajudes en grames per als comerços colomencs

  • Xavi Chica

L’Ajuntament ha anunciat noves subvencions per al comerç local en grames, la moneda local digital, a aquells projectes que tinguin en compte el compliment de criteris socials i de consum responsable. És una ajuda adreçada a persones físiques i jurídiques que exerceixen activitats de comerç al detall, serveis i restauració en establiments ubicats en planta baixa, en parades de mercats municipals i de venda no sedentària de la ciutat. El termini per sol·licitar aquests ajuts venç el 30 de setembre.

Recordem que el valor d’una ‘grama’ és d’un euro. L’import màxim dels ajuts, que es faran amb aquesta moneda local, serà d’unes 5.000 grames. L’Ajuntament destinarà a aquestes subvencions un pressupost extraordinari d’uns 100.000 euros. Aquests ajuts a projectes per a fomentar el consum responsable i l’economia social i solidària tenen com a objectiu “estimular entre el teixit comercial colomenc el compliment de criteris socials com la venda de productes ecològics, de proximitat i de comerç just, la compra local, l’associacionisme i el cooperativisme.

Les subvencions formen part de les accions que es porten a terme a la ciutat per donar suport al comerç i la restauració en un moment especialment sensible a causa de la crisi generada per la Covid-19. L’objectiu del pagament en grames és que els diners públics que es quedin a la ciutat i generin riquesa i ocupació. 

Com a requisit per a accedir a la subvenció cal participar a una de les sessions de formació tècnica i administrativa per a la sol·licitud i justificació de la subvenció.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.