A judici el policia que multava comerços i es quedava els diners

  • Albert Gracia

El policia local Francisco Javier S.S. va ser arrestat el dia de Nadal de 2016 i a finals d'aquest d’ agost de 2020 s'ha iniciat el judici que haurà d'aclarir els fets que se li imputen, en concret un presumpte delicte d'estafa i falsificació documental per sancionar sense autorització a diversos comerços colomencs quedant-se el diners de les multes. Els establiments afectats en el seu dia estaven tots regentats per estrangers.

Els fets es van precipitar a partir del 21 de desembre del 2016 quan els alts càrrecs de la Policia Local van tenir la constància de la primera denúncia, a la qual després van seguir, com a mínim cinc més, de comerciants als quals el policia els indicava que els anava a multar usant diferents motius. "Tenir unes caixes en el lloc que no les podia tenir", va ser el motiu en el cas d'un comerç del carrer Santiago Rusiñol que va denunciar el dia 23 de desembre de 2016. Era el dia 20 i s'hauria presentat a la botiga "amb roba normal, ulleres i un carnet blanc on sortia la seva fotografia i en lletres posava agent 211, manifestant-li sóc policia", segons la denúncia.

Li va dir que "si em pagues ara 40 euros, si no, 80" i li va ensenyar una carpeta on portava altres denúncies amb diners adjunts. "Mira, aquí tinc més d'uns xinesos que han pagat". El propietari de l'establiment es va negar a pagar i estranyat per la situació, va consultar a un amic mosso d'esquadra que el va instar a denunciar-lo. Per descomptat, les esmentades multes no es van liquidar al consistori.

Fins a sis comerços haurien denunciat l'estafa, encara que podria haver-se vist afectats més. Tots ells pertanyien a propietaris de nacionalitat xinesa o pakistanesa. Un cop comprovats els fets, recollides les proves, testimonis i imatges de televisió, l'agent va ser detingut i es va incoar expedient. A les poques hores va ser posat en llibertat. Des de llavors ha estat relegat en el cos i porta a terme exclusivament tasques administratives. L'Ajuntament seguirà de prop el procés judicial i l'expedient sancionador que d'ell derivi. Fonts consultades per El Mirall.net veuen difícil que el cas acabi amb l'expulsió de l’agent del cos.

 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.