El FHES potencia l'alta postpart a mares i nadons en 24 hores

  • Xavi Chica

Amb l'objectiu de reduir l'estada hospitalària de les dones i els bebès després d'un part, la Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) ha establert el Programa d'atenció domiciliària neonatal i puerperal, que permet a les dones marxar a casa a les 24 hores del naixement sempre que no hi hagi cap complicació. Aquesta mesura, que es va iniciar durant la pandèmia de la COVID-19, aporta múltiples beneficis tant a la mare com al nadó, que només passen una nit al centre i reben a casa la visita de la llevadora.

El ràpid retorn de la mare i el nadó al seu entorn habitual afavoreix el seu descans i recuperació i reforça el vincle dels pares i mares amb el nadó. També facilita l'inici de les noves rutines i de la lactància materna, a més de reduir el risc de contraure infeccions intrahospitalàries.

L'alta precoç postpart a la FHES té lloc gràcies a la coordinació del seu Servei de Ginecologia i Obstetrícia; el Servei de Pediatria de l'Hospital Germans Trias, amb qui la FHES manté una aliança per oferir cobertura integral en el Servei de Neonatologia; i les llevadores de l'ASSIR de Santa Coloma, que són les encarregades del seguiment de la mare i el nadó, primer a casa i després al CAP.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.