L’Ajuntament fa bon balanç dels primers mesos de la USIR

  • Albert Gracia

S'han complert dos mesos des de la posada en funcionament de la Unitat de Suport i Intervenció Ràpida (USIR) de la Policia Local. El govern municipal fa un bon balanç de la feina desenvolupada per aquest grup de policies, que ha comptat també amb la col·laboració de la ciutadania.

La USIR és una unitat que es dedica a reforçar la vigilància policial i donar suport a les patrulles quan ho sol·licitin. Aquesta unitat, que està comandada per un sergent, té total disponibilitat horària i actua sempre conjuntament (són un caporal i de cinc a set agents), i a instàncies dels seus companys. Està present en actes rellevants com poden ser concerts, actes esportius o manifestacions.

En dos mesos, la USIR ha realitzat, entre altres, la detenció de 18 persones per diferents delictes que porten associats penes de presó (robatoris violents, lesions greus i, sobretot, casos de violència de gènere), ha interposat 35 denúncies per infracció d’ordenances (sorolls, embrutar espais públics, etc.), ha recuperat vuit habitatges okupats, ha posat 162 denúncies per tinença de substàncies estupefaents i ha registrat tres denúncies per infracció de la normativa sobre gossos perillosos.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.