La restauració local es mostra 'desesperada' amb les restriccions

  • Xavi Chica

Desesperació al sector de la restauració colomenca davant les noves restriccions fixades pel Departament de Salut des del passat 1 de setembre, i que en principi tindran una vigència de 15 dies. L'última disposició publicada torna a establir importants limitacions a bars i restaurants. De nou només es podrà ocupar el 50 per cent de les terrasses, que hauran de guardar 2 metres entre taules amb un màxim de 10 persones per taula, i també es redueix a la meitat l'aforament a l'interior dels establiments.

A més, l'horari de tancament màxim es fixa a la una de la matinada sense que es puguin admetre nous clients des de mitjanit. La norma també aconsella en la mesura del possible utilitzar el servei a domicili i les comandes per emportar.

"Estem desesperats i amb tant canvi és impossible aixecar el cap. Aquests dies de finals d'agost i principis de setembre eren ideals per recuperar-se del cop però de nou ens tornen a limitar l'activitat. Amb tanta restricció ja hi ha gent que per excés de prudència no arriba ni a entrar a l'interior del local", ens indica el propietari d'un cèntric restaurant de la ciutat. Hi ha altres que es veuen especialment afectats per la limitació horària "perquè és a la franja de dotze de la mitjanit a dues de la matinada quan més caixa fem ja que és quan la gent demana més copes". El principal temor també és que aquesta restricció no només sigui de 15 dies i que s'allargui en el temps.

No tots els bars de la ciutat són tan respectuosos amb la normativa. A prop de la plaça Pau Casals hi ha hagut bars que no han respectat la distància de seguretat entre taules de forma reiterada.

Cal destacar que tres negocis de la Plaça de la Vila, Xocala Bar, La Lola i Can Pere, han unit esforços i han contractat una persona qualificada a la nit per vetllar pel civisme i perquè no es produeixi un excés de soroll que pugui molestar els veïns de la zona. 

Per la seva banda, l'oci nocturn segueix sense poder treballar. El sector està paralitzat des del març i els empresaris colomencs de l'oci nocturn, tres establiments, estan a punt de llançar la tovallola. Sense ajudes específiques per al sector, els ERTO amb prou feines han solucionat res. Les despeses de lloguer, inversió i tributs són inaguantables. Sembla poc probable que puguin reprendre aviat la seva activitat i si no ho fan les conseqüències semblen òbvies. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: