Prop de 13.000 alumnes tornaran a les aules mig any després

  • Xavi Chica

Després de sis mesos sense trepitjar les aules a causa del coronavirus Covid-19, en pocs dies prop de 13.000 alumnes colomencs tornaran a les classes. Seran 650 nens i nenes a les escoles bressol, 6.850 alumnes en infantil i primària i 5.200 més a secundària.

L'Ajuntament aplicarà diverses mesures de caràcter extraordinari per garantir la salut de l'alumnat en aquest curs tremendament complex des del punt de vista organitzatiu i sanitari.

La primera d'elles és reforçar la neteja en horari lectiu i la desinfecció diària dels centres i els seus accessos. S'augmentarà l'equip d'agents cívics per facilitar i esglaonar les entrades i sortides a les escoles. També es farà entrega de mascaretes reutilitzables i gel desinfectant als alumnes majors de 6 anys.

Una de les mesures més importants serà la cessió d'espais públics (places i parcs) als centres educatius perquè aquests puguin disposar de més opcions i espai per organitzar l'hora del pati. D'aquesta manera, l'Ajuntament habilitarà les places Vilaseca, Josep Tarradellas, Mediterrània i plaça de les Cultures, així com el parc de la Bastida, perquè els centres puguin desplaçar allà grups d'alumnes durant l'hora de pati, i descongestionar així les escoles.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.