Queixes per una pujada errònia en la factura de l'aigua

  • Xavi Chica

Famílies i empreses de l’àrea metropolitana de Barcelona, incloent les de Santa Coloma, han rebut l’última factura d’Aigües de Barcelona (AGBAR) amb un import superior a l’habitual.

La companyia ha justificat aquest increment per la inclusió de la taxa de recollida de residus en el rebut. Però aquesta taxa només l’han de pagar els ciutadans de Barcelona. La resta de municipis només inclouen la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR) que recapta l’Àrea Metropolitana (AMB).

Segons l’AMB, l’augment de la factura es deu primer per l’augment del consum d’aigua durant el confinament (que ha estat mínim), i al fet que Agbar no ha pogut fer la lectura manual dels comptadors que no són digitals (una mala excusa en el segle XXI). Pe això s’ha fet una estimació incorrecta. A més, en alguns casos l’augment de consum s’ha acumulat en la factura de juliol, cosa que ha suposat un salt en els trams de facturació. Aquest salt implica que cada metre cúbic d’aigua surt més car.

Les persones afectades poden interposar una queixa a la companyia perquè li restin els diners de més que han hagut de pagar. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.