Noves millores en l’enllumenat públic de Santa Coloma

  • Xavi Chica

Aquest estiu han finalitzat els treballs de la primera fase de substitució de lluminàries amb diferents intervencions que s’han fet a la ciutat, que han estat les següents: al carrer Camil Rossell (tram Irlanda-Mare de Déu de la Mercè), al carrer Romaní, a les places Manent, Albert Francàs, Rellotge i Josep Tarradellas i per últim a l’avinguda Catalunya (tram entre Francesc Macià i Enric Granados).

La intervenció ha consistit en substituir les lluminàries antigues, que generen contaminació lumínica i són ineficients, per lluminàries que incorporen tecnologia LED molt més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, i que a més tenen dispositius de control per optimitzar el consum energètic. Aquest nou enllumenat, a banda d’incorporar criteris d’eficiència energètica, gestió intel·ligent i salut i qualitat ambiental, reforça els criteris i les accions d’igualtat de gènere, en el sentit que un dels objectius és generar espais nocturns més segurs per a les dones.

Des del gener fins al juny de 2020 s’han substituït un total de 94 lluminàries amb una inversió total de 40.000 euros. En algun cas canviant els suports i en d’altres aprofitant els suports externs, s’ha dissenyant una il·luminació que genera més sensació lumínica, no aportant més llum sinó il·luminant millor ja que s’aprofiten les possibilitats que donen les noves fonts de llum per repartir-la de forma més òptima i més uniforme.

De les actuacions directes que s’han executat des de l’àrea de manteniment de via pública, aquestes suposaran un estalvi energètic considerable, amb un període de retorn de cinc anys, a banda de millorar en el servei (hi haurà menys incidències). Aquestes actuacions intenten, tot i que no sempre és possible, il·luminar millor l’espai. El resultat final ha estat especialment destacable en les voreres de l’avinguda Catalunya entre Francesc Macià i Enric Granados i en el tram de Camil Rosell entre Irlanda i Mare de Déu de la Mercè.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: