Els instituts, llavor per a una convivència positiva a la ciutat

  • Xavi Chica

El programa socioeducatiu Centres per la Convivència s’ha convertit en un dels pilars del treball de sensibilització que es ve fent a Santa Coloma des de fa anys amb la Xarxa de Valors, un programa que reforça els models de convivència positiva amb la participació directa d’alumnes del instituts de la ciutat.

Es tracta d’un programa de l’Ajuntament i dels centres públics de secundària, amb la col·laboració dels Serveis de Convivència, Educació, Salut i del CIRD, així com del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

Aquest programa té l’objectiu d’establir un model d’intervenció de ciutat a través de l’articulació d’una xarxa de col·laboració que impulsa i dinamitza models de convivència positiva, a través de l’intercanvi, la participació i la representació dels diferents agents, combatent els prejudicis. Un dels objectius és promoure el bon veïnatge, practicant i difonent el civisme així com qualsevol acció postivia per al bon ús dels espais públics i comunitaris.

Des del programa es potencien diferents estratègies que tenen com a principis la transformació dels conflictes en oportunitats d’aprenentatge i la construcció d’un relat en positiu, intercultural i interseccional, antiracista i feminista que té en compte les diversitats. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.