El govern acorda amb el veïnat de Mas Marí rehabilitar 423 pisos

  • Xavi Chica

Va ser una experiència innovadora que va posar-se en pràctica per primera vegada a la part alta del barri del Fondo, al carrer Pirineus, i que va suposar un important treball informatiu i de coordinació amb el veïnat, i ara el govern municipal posarà en marxa la segona Àrea de Conservació i Rehabilitació (ACR) d’edificis en un altre punt de la ciutat, el carrer Mas Marí, que també precisa d’un rentat de cara.

La iniciativa, emmarcada dins el projecte Renovem els barris, té com a objectiu rehabilitzar punts concrets de la ciutat que han quedat vells, reformant els seus edificis (pisos i locals), tant per dins com per fora, per dotar-los d’una imatge més moderna i confortable.

L’Ajuntament lidera aquesta rehabilitació, fet que permet, per una banda, obtenir subvencions d’altres administracions (el que deriva en un estalvi per als veïns) i la possibilitat de prorrogar els pagaments en còmodes terminis perquè tothom pugui fer-hi front.

Dins l’ACR de Mas Marí s’han inclòs 48 edificis, amb un total de 423 habitatges i 51 locals. D’aquests ja s’han signat convenis amb 34 edificis, 364 habitatges i 39 locals. Es calcula que al voltant de 1.000 persones veuran rehabilitat el seu habitatge o negoci.

Es comptarà amb una subvenció del Consorci de l’Habitatge de l’Àrea Metropolitana i, com a novetat, l’Ajuntament desenvoluparà el concurs del projecte, que acabaran escollint el propi veïnat.

Respecte al primer projecte del carrer Pirineus, també hi haurà unes petites diferències en relació al tema dels pagaments. Es mantindrà la possibilitat d’abonar el 50 per cent a l’inici de l’obra i el 50 per cent al final, sobretot per a les persones jurídiques, però es milloraran les condicions a les persones físiques. En el cas de l’ACR de Pirineus, el nombre màxim de quotes era 60 (5 anys), i amb l’ACR de Mas Marí es podrà pagar l’obra amb un màxim de 7 anys (tot i que a partir del sisè any hi haurà interessos). La quota mínima no podrà ser inferior a 60 euros. Està previst que les obres comencin durant 2020 i acabin el 2022. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.