Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

L’enderroc del col·legi Sant Just donarà pas a una nova plaça

  • Xavi Chica

Fa unes setmanes es va procedir a l’enderroc de l’edifici del col·legi Sant Just, al número 16 del carrer del mateix nom, uns treballs que han permès alliberar un solar important per esponjar el  barri de Can Mariner, un dels més densament poblats de Santa Coloma.

En total s’han tirat a terra 1.300 metres quadrats de la vella escola per alliberar una parcel·la que serà zona verda. Els enderrocs han durat aproximadament vuit setmanes i han suposat un cost de 137.572 euros, finançats al cinquanta per cent per l’Ajuntament i la Unió Europea (fons Feder).

Un cop enderrocat el vell edifici, es procedirà a la urbanització de l’espai, creant una nova plaça amb zona ajardinada i donant preferència als vianants tant al carrer Sant Just com al tram del carrer Jacint Verdaguer entre Roselles i Ramon Llull. També en una fase posterior, es construirà un edifici residencial per a gent gran, una altra de les grans necessitats que té tant el barri com la ciutat en general. 

El cost d’urbanitzar el futur espai es preveu en 962.769 euros abans de la seva adjudicació. El procés de licitació es va fer durant el mes de juliol, les obres s’adjudicaran al setembre i si els terminis es compleixen, la reforma començarà a finals del proper mes d’octubre. El termini previst d’execució és de 7 mesos, per tant es preveu que l’obra estigui enllestida abans de l’estiu de 2020.

Fotografia: Així quedarà la futura plaça Sant Just. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.