Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

Les obres de la fase 2 del Passeig Salzereda arrencaran a l’octubre

  • Xavi Chica

En el darrer ple ordinari abans de les vacances d’estiu, corresponent al mes de juliol i celebrat ahir dilluns dia 22, es van aprovar els tràmits preceptius per iniciar la licitació del contracte d’obres de la segona fase de la reforma del Passeig Salzereda, entre els carrers Pompeu Fabra i Jacint Verdaguer, que segons va manifestar el tinent d’alcaldessa Esteve Serrano començaran, si no hi ha cap imprevist, la primera setmana del mes d’octubre.

Les obres duraran, a partir de llavors, al voltant d’un any i mig i tindran un pressupost de 6,8 milions d’euros finançats, a parts iguals, per l’Ajuntament i els fons europeus del pla Edusi.

Això ens porta a la primavera de 2021 com a data més probable perquè el nou Passeig Salzereda sigui una realitat a falta del tram entre el Pont Vell i la Pallaresa, que l’anterior govern socialista també es va comprometre a arranjar en una fase posterior.  

Precisament durant el matí d’avui dimarts 23 de juliol la mesa de contractació classificarà les diferents ofertes que opten a fer-se amb el contracte. Acte seguit, la junta de govern aprovarà aquesta llista i contactarà amb l’empresa guanyadora perquè recopil·li tota la documentació necessària abans de fer l’adjudicació definitiva.

Es tracta d’una obra complexa i el govern municipal vol guanyar tot el temps possible perquè les vacances d’estiu no facin demorar l’inici de la reforma. El punt es va aprovar amb l’abstenció d’ERC i amb els vots favorables d’En Comú Podem i Ciutadans, que es van felicitar perquè finalment es fes cas en el seu dia a les peticions veïnals a través d’un procés participatiu.

Es desconeix de moment com s’estructurarà la reforma i si es dividirà en diferents trams d’actuació. Sí es procurarà que les molèsties al veïnat siguin les menors possibles durant el període d’obres.

Fotografia: Andreu Fernández. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.