Santa Coloma
 

L’Ajuntament explica els grans canvis en la circulació local

  • Josep M. Roca

La circulació a Santa Coloma serà molt diferent d’aquí uns mesos. El primer canvi important es posarà en marxa aquest estiu, quan els carrers Milà i Fontanals i Cultura canviïn el sentit de la marxa i circular per ell porti cap al riu.

Les obres que s’estan fent a Milà i Fontanals i que finalitzaran  l’agost han d’acabar perquè el 23 d’agost es posi en marxa el nou canvi de circulació. En ser de baixada el carrer Milà i Fontanals, el carrer de la Cultura també canviarà el sentit i baixarà fins al riu.

Aquesta mesura és la primera d’un seguit que vol regular el trànsit i pacificar els barris de la ciutat, alhora que reduir la contaminació atmosfèrica i acústica.

L’Ajuntament diferenciarà entre vials principals i la xarxa veïnal. Les primeres hauran de servir de pas al transit que travessi la ciutat per anar a Badalona, Montcada o Sant Adrià. Les altres són els carrers que queden a l’interior dels vials i que es faran servir per la circulació de veïns i comercials i tindran una velocitat màxima de 20 kilòmetres hora.

Quatre vials d'oest a est

Bàsicament, la ciutat disposarà de quatre  vials per circular de Fondo a Riu. Dos de doble sentit que són  Llorenç Serra i les dues rambles i el carrer de la Circumval·lació, des de l’Esperit Sant Fins al cerer del Rellotge; un de baixada (cap al riu) que formaran els carrers de Milà i Fontanals i Cultura; i un altra de Riu a Fondo (cap a Badalona) que circularà per l’avinguda Banús Baixa, els carrers de  Valentí Escales i de Listz fins la Rambla de Sant Juan a Lloreda. També es podria incloure l’avinguda Pallaresa i la B20 com a rutes per anar de Riu a Badalona.

Tres vials de nord a sud

En sentit transversal, de Sant Adrià a Moncada, el pas es farà pel passeig de la Salzereda, que es de doble sentit; el carrer d’Irlanda, també de doble sentit, que absorbirà tot el trànsit que  vagi de nord a sud i viceversa i les avingudes Francesc Macià ( de la ronda fins al centre) en ambdós sentits) i l'avinguda de Santa Coloma des de Llorenç Serra només en sentit Sant Adrià.

Un quart vial per enllaçar amb els barris del llatí des de la serra d'en Caritx seria l'avinguda de Mònaco, que ja està en el terme municipal de Badalona.

 El cas del carrer de Mossèn Jacint Verdaguer

En aquesta relació trobaran a faltar el vial que conformen els carres de Wagner i Mossèn cinto Verdaguer. un quart vial que continuarà existint però que amb el temps es convertirà en alguns trams en zona semi peatonal, restringida al trànsit, com passa amb l'avinguda de la Generalitat a la zona del Mercat Sagarra i ja no és contemplada com a vial. Quelquom similar passarà amb el carrer de Cinto Verdaguer, tot i que mentre no es faci aquesta actuació serà el cinquè vial en sentit Badalona-Riu.

Obres a la plaça d’Alfons Comín

Les obres de construcció de la plaça d’Alfons Comín a la cruïlla entre els carrers de Listz i de Terrassa seran les que marquin l’obertura d’aquest nou eix vari. S’espera que estiguin acabades a mitjans de 2020 i que sigui el proper estiu quan es converteixi en aquest vial descongestinador el trànsit.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.