La L1 de metro estarà dos mesos tancada entre Fondo i Clot

  • Xavi Chica

La línia 1 de metro, la més utilitzada pels colomencs, estarà dos mesos sense servei entre les estacions de Fondo i Clot aquest proper estiu. En concret, la línia quedarà tancada en aquest tram des del 29 de juny al 30 d'agost de 2019, ambdós dies inclosos, a causa del tall programat per poder realitzar una sèrie de millores de calat. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) encara no ha informat públicament d'aquest tancament temporal del servei de metro, però ja s'ha començat a treballar en les alternatives que permetin que hi hagi una menor incidència entre els usuaris.

L'actuació que s'ha de dur a terme en la línia és important i contempla diverses millores. Per començar, es renovarà la via i el balast (capa de grava) per formigó des de l'estació del Clot fins a Trinitat Vella. També s'instal·laran bretels ferroviaris, consistents en canvis d'agulla que permeten fer canvis de sentit des de les vies. Aquests bretels se situaran a les estacions de Sagrera i Torras i Bages. A més, el canvi d'agulla situat a La Sagrera es desplaçarà per allunyar-lo de la sortida de l'estació i facilitar l'entrada al taller. Els canvis d'agulla solen estar en els túnels que connecten les estacions, anomenats interestacions. L'obra deixarà sense servei un total de 9 estacions, una tercera part de tota la línia 1. La nova estació final de la línia serà Clot i la circulació del metro des d'allà fins a Hospital de Bellvitge funcionarà amb normalitat.

També ha quedat fixada l'oferta de trens durant els mesos de juliol i agost per a la Línia 1. Si en un juliol convencional funcionen 27 trens, aquest any ho faran 19 a causa del tancament de la tercera part del recorregut. A l'agost, es passarà dels 19 combois habituals a uns 13 o 14. Aquestes obres d'envergadura es duen a terme els mesos de juliol i agost perquè causen menys afectació: hi ha bastants usuaris menys a causa de la finalització del curs escolar, de les activitats extraescolars i sobretot perquè molts treballadors fan les seves vacances en aquest període. Si durant la resta de l'any hi ha una xifra d'uns 32 combois circulant de manera simultània en la línia 1 en tots dos sentits, durant l'estiu es redueix en una tercera part.

Fotografia: Andreu Fernàndez. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.