Arrenca la reforma de la Plaça Baró amb aportacions infantils

  • Xavi Chica

L'alumnat de l'escola Torre Balldovina va contribuir al procés de disseny de la futura plaça Baró, al barri de Riu Nord, on les obres han arrencat fa escasses setmanes. El projecte va tenir en compte la mirada de nens i nenes d'entre 6 i 12 anys amb la finalitat de crear un espai adaptat a les seves necessitats, integrant també a la comunitat educativa i les famílies.

La reforma d'aquesta plaça servirà per esponjar un barri necessitat d'espais verds i moderns. Els veïns venien reclamant des de feia temps la reurbanització del que potser sigui un dels seus punts neuràlgics més importants del barri juntament amb la plaça Olimp. A la Plaça Baró, per exemple, se celebren la major part dels actes de les festes del barri.

El projecte s'ha realitzat en tres etapes, segons expliquen des de Equal Saree, l'equip de arquitectes que ha col·laborat en la reforma de l'espai. La primera de les etapes es va dur a terme a la pròpia plaça, a través d'unes jornades participatives al novembre de 2016 que van servir per fer una diagnosi col·lectiva de l'espai i per definir quins nous usos havia de tenir. La segona etapa del projecte de la Plaça Baró es va traslladar al col·legi Torre Balldovina, on l'alumnat, que serà un dels col·lectius que més utilitzarà l'espai, va contribuir amb noves aportacions.

El disseny resultant és el que es plasmarà en la fase definitiva, la tercera: una plaça permeable i oberta al barri, amb diversitat d'espais i d'usos, i que al costat de la transformació de l'antiga CIBA suposarà un canvi visual important de la zona.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.