Una nova campanya d'asfaltat se sumarà a altres obres a la ciutat

  • Xavi Chica

En les darreres setmanes han començat o estan a punt d’iniciar-se diverses obres que afecten diferents carrers i avingudes de Santa Coloma. En alguns casos són obres llistades des de fa anys i en altres són fruit de noves campanyes d’asfaltat que l’Ajuntament ha projectat.

Des d’inici de novembre s’estan fent obres de millora de la calçada del carrer Josep Anselm Clavé, que presentava deficiències puntuals. L’àmbit d’actuació està sent el carrer en tota la seva longitud, entre Plaça de la Vila i Rafael Casanova. Als trams entre Rafael Casanova i Sant Pere, i entre Vistalegre i Plaça de la Vila, els treballs consistiran a executar la reparació dels punts en mal estat amb la retirada del paviment i l’aprofitament de les peces en bon estat, sanejant aquestes àrees malmeses. Un cop sanejada la base es restituirà el paviment, amb el mateix tipus de peces de pedra utilitzades fins ara. També es preveu la instal·lació d’un sistema de vàlvules antiretorn per evitar les males olors provinents de les reixes del sistema de clavegueram. L’import d’inversió de les obres és de 48.249,74 euros, i es preveu que finalitzin el 30 de novembre sense necessitat de tallar el trànsit rodat que passa pel carrer.

A l’avinguda Anselm de Riu les obres van començar el 14 d’octubre, en el tram al costat dels equipaments esportius i fins a la rotonda de Can Zam. Es tracta de l’última de les actuacions de reposició que restaven pendents del conveni que a l’any 2000 van signar l’Ajuntament i la Generalitat per a l’ocupació dels terrenys de Can Zam per executar les obres de la línia 9 de metro. El cost d’execució segons el projecte és de 1,088 milions d’euros i les obres duraran al voltant de 8 mesos.

També aquest novembre comença una nova campanya d’asfaltat a Santa Coloma. L’Ajuntament la durà a terme entre els dies 15 de novembre i 3 de desembre i afectarà diversos trams dels carrers Irlanda, Santa Eulàlia, Florència, Valentí Escales, La Pau, Marià Fortuny, Calaf, Roviralta i Sant Antoni. El pressupost d’aquests reasfaltats serà de 255.975 euros i la superfície d’actuació total supera els 7.000 metres quadrats. Les feines a realitzar consisteixen bàsicament en el fresat o demolició de la calçada, actuacions puntuals en rigola, embornals i tapes de serveis o l’estesa de capes.

D’altra banda, els serveis municipals van iniciar fa uns dies els treballs de col·locació de noves lluminàries en el parc del Passatge de la Salut, situat al barri de Riera Alta. S’han posat sis nous suports amb les corresponents lluminàries. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: