L'enllumenat públic es millora en 38 noves zones del municipi

  • Xavi Chica

El Servei municipal de Via Pública de l'Ajuntament de Santa Coloma executarà la renovació dels punts de llum de 38 noves zones de la ciutat, el que ajudarà a obtenir millor eficiència energètica i reduir la contaminació lumínica. Durant la primera meitat de 2021 s’invertiran en aquesta mesura més de 450.000 euros.

En els últims tres anys s'ha procedit a la renovació de gairebé 1.200 lluminàries en els barris de Can Franquesa, les Oliveres i Singuerlín, amb una inversió de més de mig milió d'euros. Ara els treballs s'estenen a altres barris de la ciutat com Santa Rosa, Fondo, Raval, Riu Sud, Riu Nord, Centre o Can Mariner.

Els treballs consisteixen en el recanvi de les lluminàries actuals, que estan obsoletes, per llums LED, més eficients i respectuoses amb el medi nocturn. A més, es reforça la il·luminació en zones on ara és insuficient. 

Santa Coloma té uns 120 punts de connexió amb les companyies elèctriques per donar servei a uns 9.000 punts de llum que funcionen 4.300 hores cada any. Aquestes instal·lacions solen tenir una vida mitjana d'entre 20 i 25 anys i la seva renovació va lligada a la millora urbanística de la ciutat que es fa de manera contínua i gradual des dels serveis municipals.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: