Es construiran 38 habitatges públics a la plaça Alfons Comín

  • Xavi Chica

L'Institut Català de l'Sòl (INCASOL) en coordinació amb l'Ajuntament de Santa Coloma, iniciarà en breu els enderrocs de les finques del carrer Bruc 77 i 79, en l'àmbit de l'Eix Bruc. Posteriorment construirà un edifici amb 38 habitatges protegits en règim de lloguer per a persones de la ciutat. Un cop fets els enderrocs i el nou edifici es podrà finalitzar la urbanització de la Plaça Alfons Comín, la primera fase es va obrir a la ciutadania el 2020 i ha permès connectar els carrers de Joan Valentí Escalas i Listz en direcció a Badalona.

Els edificis de Bruc 77 i 79 que cal enderrocar són confrontants amb la finca del carrer Mas Marí 91, un edifici construït el 1965 amb 12 habitatges de lloguer que pertany a una empresa privada. Els enderrocs es faran per fases i manualment en les zones de contacte amb aquest edifici, i es mantindran part dels fonaments de les finques enderrocades fins que es construeixin els nous habitatges. També es col·locaran sensors de moviment per a registrar qualsevol possible afectació de la finca durant les operacions d'enderroc, entre altres mesures.

Un cop finalitzats els enderrocs, INCASOL s'iniciarà la construcció del nou bloc d'habitatges protegits, que quedarà situat davant de l'edifici d'habitatges protegits construït en la primera fase de les obres de la plaça Alfons Comín.

L'Ajuntament realitzarà la segona fase d'urbanització de la Plaça Alfons Comín quan l'INCASOL hagi acabat les obres del nou edifici, i construirà dues escales mecàniques al carrer Bruc, entre els carrers Joan Valentí Escalas i Mas Marí. En la construcció de les escales s'invertiran 450.000 € i es preveu que les obres es realitzin durant aquest any.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: