Mil veïns de Can Franquesa demanen escales mecàniques

  • Xavi Chica

Els colomencs del barri de Can Franquesa porten diverses setmanes mobilitzant-se amb l'objectiu que s'hi instal·lin escales mecàniques en aquesta zona de la ciutat. Per això, s'està duent a terme una campanya de recollida d'empreses a la qual, segons Teresa Jiménez, presidenta de l'associació de veïns, ja s'han sumat més de 1.000 persones. "Volem presentar una instància per reunir-nos amb l'Ajuntament i estudiar com resoldre els problemes de mobilitat que hi ha a la nostra zona", explica Jiménez.

Segons fonts del consistori, es tracta d'un tema que està inclòs en el Pla d'Acció Municipal (PAM) del present mandat, però que cal analitzar amb detall. Des del consistori destaquen l'elevat cost que suposa construir nous trams d'escales mecàniques. La iniciativa dels veïns creix i ja compta amb el suport de ciutadans d'altres districtes del municipi. A més, també han volgut col·laborar comerços com BonÀrea, Tot Dolç o Autoescoles Singuerlín.

Can Franquesa compta en l'actualitat amb una població propera als 1.500 habitants. La situació geogràfica del barri i el desnivell característic de la majoria de les seves cares són motiu d'incomoditat per a un barri que compta amb una mitjana d'edat avançada. "Necessitem nous recursos que millorin els nostres desplaçaments, la gent gran li costa molt moure's per la zona", reclama la presidenta de la AV.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.