Santa Coloma
 

Més de 16 milions en neteja a Santa Coloma

  • Xavi Chica

Més de 15 milions d’euros costarà la neteja ciutadana, en tots els àmbits, segons les dades previstes del pressupost per al 2019 de l’Ajuntament de Santa Coloma. Aquesta quantitat es veurà augmentada de manera important respecte la d’enguany degut a l’actualització bianual dels preus pactada en els diferents contractes i a l’augment d’equips i maquinària en alguns dels serveis, com la recollida de mobles.

L’incivisme ciutadà va en augment i l’alcaldessa ho va constatar en anunciar que “s’hauran d’aplicar les sancions previstes, perquè amb haver anunciat la pujada forta de les multes no n’hi ha prou”. És el cas de les defecacions de gossos o dels mobles que apareixen al voltant dels contenidors, entre altres. El govern municipal té previst aplicar mesures per pal·liar aquest greu problema.

El cost de la recollida de residus de rebuig neteja viària puja anualment els 8,2 milions d’euros, que es veurà incrementada a 9,2 l’any vinent en aprovar el Ple municipal l’augment dels equips d’aiguabatre i els torns d’escombrada manual, així com la neteja de contenidors, a més d’adquirir nova maquinària.

A aquest cost cal afegir el nou cost de la recollida selectiva i de residus voluminosos que pujarà 1,2 milions. Aquest contracte també ha vist ampliats els torns, hi haurà servei els diumenges, per millorrar-ne l’eficàcia. Justament la recollida de mobles és una de les preocupacions del consistori, ja que cada cop hi ha més denúncies de veïns que es queixen de la invasió de la calçada. Malgrat que el servei és gratuït i només cal trucar al telèfon assignat perquè els vinguin a recollir, molta gent no ho fa.

Un altre contracte és el de la neteja dels edificis públics que puja 3,1 milions d’euros per mantenir la neteja diària d’escoles i immobles propietat del consistori (oficines, despatxos, dependències i instal·lacions diverses...). A més, cal afegir el cost de neteja i manteniment dels parcs i jardins de la ciutat que té un cost de 2,8 milions d’euros anuals.

En total, més de setze milions d’euros és el que es gastarà l’Ajuntament en netejar la ciutat al 2019. Aquest cost -el segon més important del consistori després del personal- suposa un 13 per cent del pressupost total del consistori, que serà d’uns 114 milions, pero és més de 17 per cent de les despeses si s’obvia el cost de les inversions que s’aprovarà fer al 2019.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.