Santa Coloma
 
Lluís Hernàndez

La Diada de la Primavera omplirà de vida l’antic parc del Motocròs el 5 de maig

  • Xavi Chica

La primavera a Santa Coloma ja s’associa amb un esdeveniment social i cultural de primer ordre a la ciutat, la Diada de la Primavera de la Serra d’en Mena i els quatre barris que la conformen: el Raval, Santa Rosa, Safarejos i Fondo Alt. Enguany la Diada viurà la seva quarta edició el proper dissabte 5 de maig, una proposta a favor de la conviviència, el civisme i la diversitat teixida directament per les entitats i els veïns i veïnes dels quatre barris. Ho farà amb una gran festa a l’antic parc del Motocròs, actualment l’actual Parc dels Pins.

La Diada de la Primavera omplirà d’activitats el Parc dels Pins durant quatre jornades ininterrompudes, des de les 10h fins a les 14h: la milla urbana d’atletisme Cros del Motocròs, tallers de tota mena, escacs, tastets, grafitis, jocs de taula, photocall, actuacions musicals i una masterclass sobre Bollywood i l’inici del Holi seran algunes de les propostes que s’hi faran i que han estat definides directament per les mateixes entitats.

“La iniciativa va aconseguir consolidar-se en les edicions de 2016 i 2017, després de celebrar-se per primer cop al 2015, i implicar veïns i veïnes i diferents professionals que viuen i treballen als quatre barrris. Enguany, celebrem per quart any consecutiu la gran festa ciutadana de la Serra d’en Mena i el grup motor de ciutadans i ciutadanes que treballen per fer possible la Diada de la Primavera ha liderat tot el procés organitzatiu i de preparació de les activitats”, expliquen des de la Serra d’en Mena.

Procés comunitari

La Diada de la Primavera es tracta d’una mostra dels avenços del procés comunitari posat en marxa en aquest territori des del juliol del 2014. Enguany també s’ha presentat la Programació Comunitària de la Serra d’en Mena: un document obert i participatiu que recull l’estratègia que des del si de la comunitat es vol desplegar amb l’objectiu de millorar la convivència, incidint especialment en els infants i joves. S’han incorporat un total de 29 accions i projectes en els àmbits de convivència i cohesió, comunitat educadora i barris saludables i totes compten amb la corresponsabilitat dels protagonistes del territori: institucions, professionals i ciutadania, en totes les seves formes.  

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.