Barricades d'okupes del centre de la Vila per un tall de llum

  • Josep M. Roca

A Santa Coloma han tornat a haver-hi barricades. Els okupes dels edificis afectats per la primera fase del PERI Santa Coloma Vella II, assessorats per dirigents de la Plataforma Salvem Ciutat Vella (al davant de la barricada a les fotos), van decidir fer barricades per evitar el pas d’operaris de la llum que volien arranjar una avaria i treure uns cables penjants força perillosos, segons ha pogut saber El mirall.net dels mateixos treballadors.

En una de les reparacions, ha calgut tallar l’electricitat momentàniament per poder fer la feina, el que ha provocat l’alarma entre els okupes. Immediatament, han cregut que se’ls volia desokupar i han emprès accions per evitar-les. Era minuts abans de migdia. Han aparegut diversos dirigents de la Plataforma (alguns treballen d’empleats municipals amb llocs de responsabilitat) i els okupes han decidit fer les barricades amb mobles vells, cadires i altres elements posats sobre l’asfalt per impedir el pas als treballadors. La presència d’un nadó era l’excusa per activar la mobilització.

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra s’han desplaçat al lloc on s’han tallat els carrers per intervenir i fer entrar en raó als amotinats, cosa que han aconseguit amb certa facilitat un cop han fet entendre als manifestants que simplement es tractava de reparar una avaria i no hi havia cap altra raó.

Malgrat que això ha quedat entès per tothom, seguint la seva línia desinformadora, la Plataforma Salvem Ciutat Vella ha enviat informació falsa a través de Twitter en què manifestava que “hi havia intenció de tallar la llum del carrer Josep Pedragosa amb el pretext d’enderrocar el bloc tapiat”.

Una qüestió que és absolutament falsa, i no sols perquè l’Ajuntament no ha decidit encara la data en què farà els enderrocs que cal fer a la zona, sinó pel fet que l’únic que hi havia era una camioneta de l’empresa Elecnor, una subcontracta habitual d Endesa, per fer reparacions i la quadrilla que feia la feina. Una d’aquestes reparacions ha causat el tall momentani de llum i ha provocat la mobilització immediata dels okupes i dels dirigents de la plataforma.

En la publicació independent Infograma, de la qual formen part alguns dels dirigents que han estat al davant de les barricades, també s’han publicat informacions errònies sobre “l’imminent enderroc de l’edifici número 4”, de Josep Pedragosa. Fet que tampoc estava previst.

Avui estava previst que es tapiés la porta de la casa del número 2 que fa uns dies va intentar ser okupada i que, gràcies a la intervenció de la Policia Local, va poder ser retornada als seus propietaris.

Fotos: El mirall.net

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.