Es recuperarà la figura del sereno i donarà feina a 18 persones

  • Xavi Chica

L’Ajuntament de Santa Coloma recuperarà a partir del proper mes de març la figura del sereno, molt estesa en els anys 70 i principis dels 80, la missió del qual era millorar el clima de seguretat a les nits gràcies a la seva feina de proximitat i atenció amb el veïnat. Per aquest nou servei, que s’implantarà en tots els districtes de la ciutat, es contractaran 18 persones: 2 encarregats i 16 serenos, dones i homes que treballaran en parelles mixtes).

Els serenos aniran degudament identificats amb armilles grogues i el seu horari laboral serà entre les 23h de la nit i les 7h del matí tots els dies de l’any excepte el 18 d’octubre, que és la festivitat del sereno. Evidentment, també hi haurà descansos setmanals i no tots els serenos treballaran cada nit.

Recuperant la figura del sereno es vol augmentar la percepció de seguretat a les nits a Santa Coloma. Algunes de les seves tasques seran inspeccionar el mobiliari urbà, l’enllumenat, els vehicles estacionats i l’estat general dels edificis i els comerços per detectar desperfectes o alteracions. Els serenos també tindran la funció d’assistir a persones que necessitin ajuda per trobar-se perdudes o desorientades; per exemple, persones grans que els hi faci por baixar soles les escombraries o persones amb mobilitat reduïda o discapacitat que necessitin anar a una farmàcia de guàrdia a la nit.

“La seguretat no està només vinculada a la policia i la prevenció del delicte, sinó que es tracta de tenir entorns amables; és a dir, una ciutat ordenada i cuidada. Invertim molts recursos en el manteniment de la via pública. De vegades, alguns casos aïllats, amb l’ajuda de les xarxes socials, que amplifiquen la sensació d’inseguretat, ens tiren per terra tota la feina feta”, ha explicat l’alcaldessa Núria Parlon aquest dimecres 16 de gener en la presentació del nou servei.

La creació de places de serenos permetrà contractar persones de la ciutat que actualment estan desocupades, preferentment majors de 45 anys i en situació d’atur de llarga durada. Les contractacions es faran a través de l'empresa municipal Grameimpuls. El nou servei tindrà un cost aproximat de 400.000 euros anuals.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.