Santa Coloma
 

L’Ajuntament apel·la al civisme per gaudir d’una ciutat més neta

  • Xavi Chica

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i la regidora de Via Pública, Ana Belén Moreno, han presentat avui la campanya Tu poses la màgia, que apel·la a la implicació activa de la ciutadania per gaudir d’una Santa Coloma més neta i agradable, com a complement als serveis de neteja de l’espai públic que suposen, anualment, 12 milions d’euros a la ciutat. Aquesta nova campanya de sensibilització té diversos eixos d’actuació: combatre els excrements de gossos que no es recullen (la queixa més habitual de la ciutadania), el mobiliari abandonat, el vandalisme, la brutícia intencionada i els sorolls, i per altra banda fomentar el reciclatge de residus.

 “En una ciutat densament poblada com la nostra, on hi ha un ús intensiu de l’espai públic, el civisme és un motor fonamental de la bona convivència. Mantenir Santa Coloma neta ens costa molts diners, gairebé 12 milions d’euros l’any, que paguem entre tots els veïns i veïnes. Però amb això no n’hi ha prou, és imprescindible la implicació de la ciutadania de forma activa, i no pot ser només a través de multes”, ha afirmat l’alcaldessa Parlon. En 2018 ja es van sancionar més de 200 conductes incíviques a la ciutat.

Amb el lema Tu poses la màgia es fa una crida a la ciutadania per fer POP o fer desaparèixer tot el que no agrada: papereres o cadires trencades, pintades, excrements i pipis de gossos, brutícia o mobles abandonats al mig de la vorera. Es vol remarcar que tots això “no desapareix per art de màgia” i que cal la complicitat de tothom per fer-ho possible.

CAMIÓ ESCOMBRA.jpg

Un dels camions escombra amb la imatge de la campanya. 

ES FARAN REGALS EDUCATIUS DINS LA CAMPANYA

La campanya arranca avui i finalitzarà a mitjans d’abril, és de colors cridaners i constarà de diferents materials gràfics per captar l’atenció del veïnat, com un díptic, que es distribuirà per les bústies de tota Santa Coloma, o cartells que ja es poden veure als carrers, als autobusos, als vehicles municipals de neteja i als contenidors de recollida selectiva.

Alhora es durà a terme una campanya educativa al carrer: durant dues setmanes hi haurà monitors i monitores ambientals que s’aniran movent pels diferents barris de la ciutat, acompanyats de 2 inflables gegants amb forma de ‘caca’, per cridar l’atenció i posar de manifest els grans que són els petits descuits que embruten la ciutat.

També es repartiran regals educatius entre el veïnat amb gossos: 5.000 ossos que contenen bosses per recollir excrements, 5.000 bidons per a portar aigua amb unes gotes de lleixiu i netejar el pipí dels gossos, i 5.000 mocadors canins, que permetran identificar a les mascotes de Santa Coloma que s’adhereixin a la campanya.

La campanya es finança amb una part de l’1% del pressupost anual que l’Ajuntament inverteix en la neteja de la ciutat, treball que fan les empreses CESPA, CLD i Fundació Tallers, i que per contracte s’ha de destinar a campanyes de sensibilització.

 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.