Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

La Generalitat ha de pagar a Santa Coloma per les llars d'infants

  • Xavi Chica

La Generalitat de Catalunya haurà de pagar una important quantitat de diners a l’Ajuntament de Santa Coloma (El Mirall.net ja treballa per esbrinar la xifra exacta, que molt probablement superarà el milió d’euros) degut a l’incompliment per part de l’administració catalana a l’hora d’assumir el finançament de les escoles bressol pels cursos 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015.  

El Tribunal Suprem no ha admès a tràmit el recurs de la Generalitat contra una sentència prèvia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i per tant la sentencia ja és ferma. Com Santa Coloma, 25 ajuntaments més van reclamar aquests diners.

A Santa Coloma, el pagament dels 5.400 euros anuals que costa aproximadament la matrícula de cada infant en el període educatiu dels 0-3 anys es dividia, a parts iguals, entre les famílies, l’Ajuntament i la Generalitat. Però l’administració catalana es va desentendre d’aquest finançament i ha estat el propi consistori qui ha assumit la seva part tot aquest temps. A Santa Coloma hi ha 653 infants d’entre 0 i 3 anys matriculats a les escoles bressol, amb la qual cosa suposa més de 2 milions d’euros el que destina el govern municipal per aquest concepte, sense comptar les beques.

La Generalitat també ha de pagar en properes dates 410.000 euros més interessos en concepte de subvenció per la construcció de la Llar d’Infants L’Oreneta, al carrer Sant Carles, un altre deute que l’administració catalana arrossega amb Santa Coloma.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.