Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

A Can Zam es farà un nou institut de caràcter temporal

  • Xavi Chica

L'Ajuntament cedirà un solar de 2.866 metres quadrats de Can Zam a la Generalitat per a la instal·lació d'uns mòduls prefabricats que, de manera provisional, faran les funcions d'institut. Aquests mòduls se situaran molt a prop de l'actual institut Puig Castellar, entre l'avinguda Anselm de Riu, el carrer Edison i el carrer Victor Hugo, en els terrenys que ocupava l'empresa Aliaga.

L'institut temporal de Can Zam tindrà 120 places per al curs 2019-20, 60 places de primer d'ESO i 60 més per als actuals alumnes que, també com a solució d'urgència, estan cursant actualment primer d'ESO a l'escola Ferran de Sagarra.

La de Can Zam serà una solució temporal fins que es completi el procés d'expropiacions d'uns terrenys situats entre l'avinguda Generalitat i l'avinguda Pons i Rabadà, on es construirà en els propers anys el centre de secundària definitiu de Santa Coloma que ha de donar resposta a les necessitats de noves places dels barris del Raval, Santa Rosa i Safaretjos.

La Plataforma en defensa de la Serra de Marina i Can Zam ha lamentat que “una vegada més” el parc sigui la ubicació de projectes que, malgrat la seva provisionalitat, res tenen a veure amb el desenvolupament de la fase 2 que ha de dotar de més verda a Can Zam, i que s'hauria pogut buscar solucions alternatives o aprofitar altres espais buits i sense ús a la ciutat per ubicar el centre de secundària temporal.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.