Bona acollida del programa d'ajuts al lloguer per a joves

  • Xavi Chica

Satisfacció a l'Ajuntament de Santa Coloma per la rebuda que ha tingut, tant per part dels propietaris com dels joves de la generació millenial, la posada en marxa del programa d'ajuts al lloguer en el seu primer mes de funcionament. Segons dades facilitades per l'Oficina Local d'Habitatge, des del passat 2 de gener un total de 89 joves menors de 38 anys s'han interessat per una iniciativa que contempla, entre d'altres, ajudes de fins a 200 euros mensuals per al pagament del lloguer. D'aquestes 89 persones interessades, ja s'han formalitzat 17 sol·licituds, 15 pel programa de manteniment i permanència a l'habitatge i 2 pel programa d'accés a un habitatge.

L'altra peça imprescindible perquè el programa funcioni són els propietaris que han de posar a disposició el seu habitatge a preus assequibles (un màxim de 600 euros). En tan sols quatre setmanes s'han atès un total de 15 propietaris que han demanat informació sobre el programa d'ajuts, que en el seu cas contemplen subvencions de l'IBI fins a 600 euros i rehabilitació de l'habitatge fins a 6.000 euros. També hi ha subvencions per a tramitar la cèdula d'habitabilitat i el certificat energètic. D'aquests propietaris informats, 2 d'ells han acceptat les condicions i avantatges del programa d'habitatge i han demanat els ajuts oferts.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.