31 policies més per a les comissaries colomenques

  • Josep M. Roca

Mossos d’esquadra i Policia Local veuran incrementades la setmana que ver llur plantilles den 13 i 18 agents més, respectivament. En total, seran 31 nous efectius que començaran donar serveis després d’haver aprovat el curs corresponent a l’Escola de Policia de Catalunya.

El cos autonòmic presentarà aquest dilluns els tretze nous agents en un acte que, hores d’ara, té prevista la presència del conseller d’Interior Miquel Buch.

Per la seva banda, l’alcaldessa Núria Parlon va presentar els divuits nous agents en un acte restringit a la Sala de Plens en què no hi van poder assistir els familiars per culpa de la Covid 19.

que augmentaran a 102 el nombre d’agents  existents a la ciutat, una xifra que pal·lia les baixes per jubilació anticipada a que s’han acollit els agents que en tenien dret provocades els darrers mesos.

Els nous agents de la policia local tindran ara un parell de mesos per fer un curs d’acollida, conèixer els protocols municipals i aprendre’s el territori abans de ser assignats als seus torns definitius.

Malgrat ser 20 les places convocades i els aspirants que van aprovar el, concurs oposició convocat, dos d’ells han estat declarats no apte en el curs de l’Acadèmia i han quedat exclosos. Aquestes dues places, s’afegiran a les 10 de nous agents de policia que ja estan convocades des del febrer en un procés que va aturar la pandèmia.. Tampoc es pot descartar que quan se sumin oficialment les dues places no assignades, se n’afegeixin més.

La intenció del govern municipal és arribar a la xifra de 140 policies locals a finals del mandat, l’any 2023. L’increment de la plantilla de la Policia Local és una de les mesures que formen part del Pla de Xoc de Seguretat Integral 2020 de l’Ajuntament d’aquesta ciutat per disminuir la sensació d’inseguretat en la ciutadania.

Aquest  Pla de Xoc va ser presentat per l’alcaldessa el passat 3 de juliol, quan també es va posar en funcionament la nova Unitat de Suport i Intervenció Ràpida (USIR) de la Policia Local. Dies abans, l’11 de juny, també l’alcaldessa, en una reunió de la Junta Local de Seguretat en la que va participar el conseller d’Interior, Miquel Buch, va exigir l’augment de la plantilla local del cos de Mossos d’Esquadra.

Tot plegat, per assegurar el control de la seguretat ciutadana i per revertir el creixement del 3 per cent que s’ha registrat dels delictes en els darrers mesos en aquesta ciutat.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.