Es lliuren els Premis de Comunicació No Sexista a la CIBA

  • Sara Simonet

La CIBA, el centre de recursos per a dones de Santa Coloma, va acollir ahir els Premis de Comunicació No Sexista 2021 organitzats per l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, que porta vint-i-nou anys lluitant per un periodisme no sexista que tregui a la llum pública els sabers de les dones; que rescati de l'oblit referents femenins; que informi sense estereotips de la violència masclista i que posi les accions de les dones a l'agenda comunicativa.

Enguany, sota el lema "Visibilitzem la salut de les dones", el Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere 2021 se'l va endur Concita De Gregorio Borràs, periodista i escriptora italiana, amb una llarga trajectòria en diaris i ràdios locals.

L'altre gran premi de la jornada se'l va endur Soledat Balaguer per la seva trajectòria professional. La periodista va ser redactora de la Vanguardia, va treballar per l'Agència EFE, i des del 1985 va col·laborar com a freelance amb El Punt Diari, l'Avui, TV3, Catalunya Ràdio... entre d'altres. L'any 1998 va coordinar el primer Estudi sobre la imatge de les minories ètniques a les televisions de Catalunya i ha lluitat incansablement per la llibertat informativa, el respecte pels drets humans i, en especial, per la imatge de les dones als mitjans de comunicació.

Judith Astelarra Bonomi, Anna Surinyach, Laia Mestre, la web Lapoderio.com, el programa radiofònic "Les dones i els dies", el podcast "Cosas de mujeres" i els documentals "Condenadas en Gaza" i "Encara hi ha algú al bosc" van endur-se la resta de guardonats de l'acte.

També va haver un apartat de "Tocs d'atenció 2021", on es va assenyalar la direcció Ràdio4 per haver suprimit el programa Feminismes i el programa FAQS de TV3 per les poques dones convidades que acull.

Fotografia: Rosmi Duaso. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: