Primera càtedra de gastronomia i aromes de la UB a Torribera

  • Sara Simonet

El passat 3 de novembre es va presentar la nova càtedra de la Universitat de Barcelona (UB) per a la recerca en gastronomia i aromes que es desenvoluparà al Campus de l'Alimentació de Torribera.

La càtedra neix de la col·laboració del Campus amb l'empresa Chartier World LAB Barcelona i té com a objectiu potenciar noves línies de recerca, com per exemple, les relacionades amb la intel·ligència artificial, com poden ser la gastronomia computacional. A més, també  vol impulsar la docència i les activitats per a la difusió i transferència del coneixement sobre la gastronomia vinculat a l'estudi de les aromes.

Sota la direcció del professor Serra-Húnter Axel Bidon-Chanal, està previst que s'organitzin un seminari de treball, un curs d'extensió universitària i un concurs de reptes de creativitat i innovació, alhora que es potenciarà la investigació que es duu a terme al Campus de l'Alimentació de Torribera.

El Campus, a través del Grup de Recerca Vins, Aromes i Factors de Qualitat de l'Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària (INSA-UB), ja va iniciar anteriorment la col·laboració amb Chartier World LAB Barcelona en un projecte que estudia la utilització dels llevats residuals de la segona fermentació del cava en la producció de massa mare per fer pa i derivats. Ara, el compromís d'ambdues entitats impulsarà encara més la recerca en gastronomia a Santa Coloma.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: