La Diputació porta la mostra “Caput aut navis" a Santa Coloma

  • Sara Simonet

A partir d'aquest dijous 11 de novembre i fins al proper 9 de gener, el Museu Torre Balldovina de Santa Coloma acollirà l'exposició "Caput aut navis. A cara o creu". Una exposició produïda pel Museu de Granollers i adaptada per a la seva itinerància per l'Oficina de Patrimoni Cultural de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona. La mostra, que proposa un repàs per diferents jocs que ens acompanyen des de l'època dels ibers i que evidencien la importància social del joc més enllà del món de la infància, es complementarà, en la seva estada a la ciutat,  amb un conjunt de peces arqueològiques del jaciment de Puig Castellar.

A través de 72 peces del fons arqueològic del Museu de Granollers, l'exposició convida a fer un passeig per l'univers del joc en temps antics. Aquest conjunt de peces de petit format pren un nou protagonisme i ens explica com es jugava des dels temps dels ibers i dels romans fins a l'època medieval.

Estructurada en sis àmbits -Jugar a cuinetes, Sons i bales, Alea iacta est, Golafre!, A jugar! i Caput aut navis – l'exposició fa un recorregut temàtic i lúdic pel món del joc a partir de tabes, peces de fireta, monedes, campanetes i altres elements.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: