La CIBA acull “Les dones de Colòmbia construïm la pau"

  • Sara Simonet

La CIBA, centre de recursos per a dones, va acollir ahir la xerrada "Les dones de Colòmbia construïm la pau". Una xerrada que tenia com a objectiu posar de manifest la situació actual de les dones en el país sud-americà i alhora, remarcar la feina que fan un grup de dones de la regió de Montes de María per realitzar un seguiment de les mesures de gènere adoptades amb l'acord de pau que el país va signar l'any 2016.

Ana Isabel Vergara Serrano, psicòloga, fundadora i representant legal de la "Asociación de mujeres Víctimas con Vísion"; Yaini Isabel Contreras Jiménez, Líder del poble Zenú i actual consellera d'Educació Pròpia i Intercultural de l'Organització Indígena de Colòmbia, juntament amb Joana Martinez, de Cooperacció-Huayna i de la Casa de la Solidaritat i la Pau; i la tinenta d'alcaldia, Petra Jiménez, van ser les encarregades de dur a terme la xerrada que va deixar ben clar, que tots i els avenços fets en els últims anys, a les dones colombianes encara els hi queda molt camí per recórrer.

El tractat de pau entre el govern de Colòmbia i les FARC (Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia) es va signar l'any 2016, des d'aleshores, aquest grup de dones ha fet un seguiment constant de 25 de les mesures de gènere que es van signar en aquest tractat. Aquest seguiment ha anat acompanyat d'una complexa investigació i d'un requeriment constant d'informació a les diferents institucions del país.

De cara al futur, l'objectiu es seguir vigilant l'evolució de l'aplicació d'aquestes mesures i seguir treballant per aconseguir la pau i per erradicar la violència que les dones pateixen al país.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: