Comencen els actes de celebració de l’Any Nou Xinès

  • Albert Vilardaga

Per quart any consecutiu, Santa Coloma celebrarà l’Any Nou Xinès, una festa organitzada per l’associació de cultura popular xinesa, el grup d’artistes Huaxing i amb la col·laboració de diverses entitats com el Centre Cívic del Fondo o el CNL L’Heura, així com també comerços, restaurants i bars del barri del Fondo. En total s’organitzaran una vintena d’activitats per commemorar l’arribada de l’any nou xinès.

Aquesta tarda, a les 6, comencen les activitats a la Biblioteca Singuerlín, on es projectarà el documental China Blue, que tracta el treball en una fàbrica de texans a la Xina, on dos adolescents tracten de sobreviure en l’entorn laboral més dur. El dia 6 (18.00), a l’espai Cuines del Món de la Biblioteca del Fondo, hi haurà un taller de cuina xinesa i marroquina a quatre mans. Finalment, el dia 7 (18.00), a la Biblioteca Can Peixauet, es projectarà la pel·lícula Deseo.

El punt àlgid de la festa és la festa dels fanals, que es farà el dia 16, a partir de les 5 de la tarda des de la plaça del Rellotge, i consisteix en una rua on els més petits porten llums per il·luminar els carrers que estaran decorats amb fanals. La rua passarà pels carrers Beethoven, rambla del Fondo, carrer Irlanda, Mossèn Jacint Verdaguer i tornarà a la plaça del Rellotge, i estarà acompanyada pels Laietans de Gramenet, la colla jove de Dimonis, el grup Reumbatú Batucada i el JAK Coloma.

L’any nou que comença és l’any del porc, un animal associat a la fertilitat i la virilitat. Tenir fills durant aquest any es considera de bona sort perquè es considera que seran feliços i honrats.

 

 
Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.