Mostra de fotografia social al parc fluvial des d'aquest dissabte

  • Xavi Chica

Des de dissabte 20 de febrer fins al 17 d'abril es podrà veure al Parc Fluvial del Besòs la mostra fotogràfica 11 anys de Diaris de viatges. L'exposició se situarà exactament entre el carrer de Lluís Companys i el passeig de Llorenç Serra. Les imatges d’aquesta mostra a la vora del riu són de Ruido Photo (Àfrica en femení); Nuria López (Sex and Revolution i Pasaportes–Territorios libres); Mingo Venero (Vacances en pau); Joan Cabañas: (Riures solidaris); Anna Boyé (Matriarcats) i Sergi Bernal (Recordar després de l’oblit: Buchenwald, imatge que il·lustra aquesta notícia).

Al 2020, el cicle expositiu de fotografia social Diaris de Viatges va celebrar la seva onzena edició. Des de 2010 s’han programat 44 mostres a la Sala Riu del Centre Cívic Riu. Fins a l’arribada de la pandèmia de la Covid-19, les exposicions del cicle, organitzat per l’Ajuntament, han estat fidels a la seva cita, tot un referent de l’àmbit metropolità en matèria de sensibilització. Diaris de Viatges ha tocat temàtiques com la igualtat de gènere, la defensa dels drets humans, les persones refugiades, el medi ambient o l’educació per la pau. I s’ha comptar amb la participació de referents internacionals del fotoperiodisme, amb cabuda preferent per a l’autoria local.

Aquesta mostra és un recull representatiu de tota l’obra programada durant aquesta dècada, que es presentarà en tres fases. La primera, aquesta d'ara, sota el lema Sensibilització social i educació per al desenvolupament, inclou set treballs que fan palesa la importància de la consecució d’una societat més compromesa amb la transformació local i global, i amb el desenvolupament humà sostenible, inclusiu i equitatiu.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.