AUPA'M reivindica les víctimes de la guerra contra la droga

  • Toni Salvador

L'Agrupació d’Usuaris i Professionals al voltant de l’Autobús de Metadona (AUPA'M) va celebrar el passat 21 de juliol una jornada reivindicativa en record de les víctimes de la droga, emmarcat en el Memorial Internacional per les Víctimes de la Guerra contra les Drogues. A més de l'homenatge, l'aplec va aprofitar per celebrar el 5é aniversari de l'hort urbà de l'entitat situat al barri de Singuerlín, on van donar el tret de sortida a la diada amb un berenar i la lectura d'un manifest.

L'acte, organitzat en col·laboració amb la Xarxa Catalana d'Usuaris que Utilitzen Drogues (CATNPUD), escissió a Catalunya de la xarxa internacional INPUD, va aprofitar l'acte per continuar reclamant drets pels afectats. "La millor forma d'honorar les víctimes és seguir reclamant-hi drets", explica la organització, a més de recordar que, segons l'Oficina de Nacions Unides contra les Drogues i el Delicte, cada any es produeixen 200.00 morts relacionades amb la droga al món, però que "cap d'elles s'atribueix a les polítiques actuals de guerra contra les drogues".

A la segona fase de la jornada, l'acte va ser portat a l'Ajuntament, on AUPA'M va focalitzar les seves demandes a la presa de mesures amb el Centre d'Atenció i Seguiment (CAS) de Torribera, gestionat pel Parc Salut Mar. Des de fa anys, l'agrupació denuncia el mal funcionament del servei, amb una llista d'espera d'entre tres i sis mesos.

Una lluita malentesa com una guerra

AUPA'M continua centrant els seus esforços en reclamar drets pels afectats. Tot i això, l'agrupació també centra el seu discurs en el combat frontal a la declarada "Guerra contra les drogues" de les institucions, la qual, segons AUPA'M, viola sistemàticament els drets humans i provoca més víctimes de les que pretén evitar. Amb tot plegat, l'associació demana un canvi de sentit de la lluita per tal que s'aturi la criminalització de les persones drogodependents, que tan sòls perpetuen el seu estigma.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: