S'obren els accessos a la muntanya però es demana precaució

  • Marina Tovar

A  partir del 26 de juliol, Santa Coloma de Gramenet ja no estarà dins del nivell 3 del Pla Alfa de Protecció Civil. Aquest pla, aplicava diverses restriccions per l’onada de calor a municipis i zona amb risc d’incendis. El perill d’incendi forestal a la Serralada ha disminuït, i ara se situà en nivell 2 (en una escala del 0 al 3).

El nivell 3 del Pla Alfa havia provocat un seguit de tancaments d’accessos a diferents parts dels terrenys forestals. Aquests seran anul·lats a la mitja nit del 25 de juliol. Ja es podrà accedir, tant en cotxe com caminant, al Restaurant de la Font de l’Alzina. També suposa l’obertura de:

  • Els accessos a la Serralada de Marina des de Santa Coloma
  • El camí del Poblat Ibèric des de Can Franquesa
  • L’accés al monestir de Sant Jeroni de la Murtra
  • L’accés de vehicles i vianants al camí de la Font de l’Alzina.
  • L’accés a vianants al parc fluvial del Besòs en els trams: de Can Zam fins a Montcada i Reixach (marge esquerre) i des del Pont Vell fins a Montcada i Reixach (marge dret)

El Ban de l’Alcaldessa, però , segueix vigent. Aquest insta als ciutadans a no encendre cap foc als terrenys forestals del terme municipal ni als 500 metres que els envolten, entre el 15 de juny i el 15 d’octubre. Tampoc es poden abocar escombraries susceptibles de provocar un incendi o llançar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: