Santa Coloma
 

La ciutat serà zona de baixes emissions com a molt tard l’any 2025

  • Josep M. Roca

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) obligarà Santa Coloma i altres ciutats metropolitanes a formar part de la zona de baixes emissions, és a dir, espai en què no es podrà circular sense l’autorització que marquen les etiquetes que lliura la Dirección General de Tráfico, abans del proper 2025. Això vol dir que els propietaris de vehicles fora dels autoritzats no podran circular per la ciutat, ni tampoc podran fer-ho per les altres zones de baixes emissions que probablement en aquell any abastaran la totalitat de l’AMB, en un horari restringit de 07h del matí a 20h del vespre. 

Aquesta decisió presa pels responsables polítics de l’AMB suposarà en el dia a dia de moltes famílies haver de canviar el vehicle o tenir-lo en les condicions adients perquè pugui ser autoritzat si passa una ITV, que serà més estricta.

Fonts municipals han explicat a El mirall.net que estudiaran totes les opcions i que tindran en compte l’estat del parc mòbil a la ciutat, força antic per les dades que es tenen i que són poc expressives, ja que no concreten si els vehicles són de benzina o de gasoil o de qualsevol altre producte.

El parc mòbil de Santa Coloma està composat per un total de 48.955 vehicles, tot i que les dades que pot facilitar el consistori només discerneixen el combustible que fan servir amb exactitud des de l’any 2015. Amb tot, es calcula que, amb l’actual normativa, més de dotze mil cotxes podrien estar afectats i, per exemple, ara mateix no poden entrar en la ZBE que remarquen les rondes. 

Un col·lectiu afectat és el desl paradistes dels mercats ambulants -a Santa Coloma n’hi ha tres a la setmana- que es veuran fortament compromesos perquè els seus vehicles majoritàriament estan fora de la normativa. Algunes associacions de paradistes ja s’han dirigit a l’Ajuntament per conèixer quina serà la seva decisió sobre la qüestió.

De fet, el que més els procupa és la possibilitat manifestada a alguns mitjans pels polítics del govern colomenc d’avançar el termini d’implantació de la ZBE local. Queden menys de 5 anys perquè la ZBE sigui realitat i els ciutadans s’han de preparar. 

Fotografia: Andreu Fernàndez.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.