Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

Enderrocaran l'edifici de Can Coronel pel seu estat ruïnós

  • Xavi Chica

L'Ajuntament de Santa Coloma haurà d'enderrocar totalment l'edifici de Can Coronel, al bell mig de la ciutat, com a conseqüència de l'esfondrament sobtat d'una part de la coberta provocat per les fortes pluges caigudes a la ciutat la setmana passada. El govern municipal tractarà aquest tema de forma urgent demà en la reunió ordinària de la Junta de Govern Local, on està previst que es tramiti una declaració d'emergència per a l'execució de l'enderroc basada en els informes dels serveis tècnics municipals. 

Can Coronel és un edifici ubicat en una parcel·la de propietat municipal, situada al carrer de Sant Domènech, en un espai proper a l’edifici central de l’Ajuntament. Can Coronel està en desús des de fa més de 30 anys i el seu estat de conservació ha estat molt deficient. La proximitat d’aquest edifici a les oficines centrals municipals havia estat valorada pel govern com a espai idoni a rehabilitar per a una possible ampliació dels serveis d’atenció directa a la ciutadania. 

Segons l’informe elaborat pels serveis tècnics municipals, l’edifici està en un estat molt avançat de degradació dels elements constructius i el seu emplaçament encaixonat dins de l’illa i darrera del pavelló esportiu, fan inviable l’execució de qualsevol reparació dels elements amb mitjans convencionals. Hi ha una part del forjat intermig que s’havia caigut fa uns anys sense perill cap a l’exterior i la planta de dalt estava plena de coloms, excrements i altres restes biològics i sòlids. 

A causa de les fortes pluges caigudes a la ciutat la setmana passada, es va produir un esfondrament sobtat d’una part de la coberta de l‘edifici, arrel de la caiguda de la primera encavallada de fusta, possiblement pel podriment dels caps de l’encavallada que estaven encastats dintre de les parets de pedra. Com a conseqüència d’aquesta incidència, es van fer unes primeres visites d’urgència per part de l’equip tècnic municipal de l’Àrea de Serveis Territorials, que va determinar la gravetat dels fets i una segona visita acompanyat d’un tècnic extern especialitat. D’ambdues visites es va concloure la necessitat d’intervenció immediata per tal d’evitar que l’edifici s’esfondri en la seva totalitat.

Recordem que a banda de Can Coronel també està en desús i s'haurà d'enderrocar totalment el pavelló de Can Sisteré, que porta mesos tancat al públic.  

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.