Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

Dos mil participants en la manifestació de la nit violeta

  • Josep M. Roca

Prop de dues mil persones, la majoria d’elles dones, van participar ahir en la manifestació convocada pel Consell de Dones per la igualtat de Santa Coloma. El recorregut de la manifestació va ser des de la plaça del Rellotge fins a la plaça de la Vila i el color violeta de llums i torxes –i de l’ambientació creada davant de la porta de la casa consistorial- era el leit motiv de la concentració que es va fer sota els lemes: ”stop feminicidis”, “ens volem vives” i “ni una menys”.

La raó de la manifestació era denunciar els crims i la violència que pateixen les dones, una xacra que totes les setmanes es tradueix en assassinats, violacions, pallisses i altres tipus de violències que no surten a la llum pública. Segons les al·locucions de les persones que van parlamentar a la plaça de la Vila en l’acte final, el nom de dones mortes i agressions sexual s’ha multiplicat aquest any 2019 i especialment els darrers mesos.

En total són ja 74 les dones que han estat mortes fins avui en el que va només d’aquest any.

L’alcaldessa Núria Parlon va encapçalar la protesta.

 

Fotos: Andreu Fernández

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.