Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

L’Associació Baobab presenta un estudi contra el bullying

  • Josep Maria Roca

L’Associació Baobab, una aposta de l’empresa colomenca TAU per donar suport a la infància, va presentar fa unes setmanes la conferència final en la qual es van donar a conèixer les conclusions extretes de tres anys de treballs, experiències i discussions contra el bullying o assetjament escolar. D’aquest esforç col·lectiu, realitzat conjuntament amb altres entitats co-associades a l’European Antibullying Network, han sortit videos, manuals per a professors, seminaris web i cursos de formació que poden servir a mestres, educadors i pares per ajudar els infants que es troben en aquesta situació. L’entitat té associades 27 entitats de 18 països diferents i la seva seu és a Brusel·les. Baobab va ser-ne socifundador.

El CF Singuerlín, que ha colaborat amb la Federació Catalana i la Fundació Barça, ha efectuat un estudi sobre l’assetjament en els seus equips de base. La feina ha valorat la situació dels futbolistes en funció dela seva edat i sexe, a fi d’avaluar si les pràctiques de l’entitat per evitar l’assetjament funcionen. I de fet, els resultats han demostrat que és així.

També l’Escola Riera Alta, del barri Llatí, i que es caracteritza perquè només té un pati que alhora és una pista polisportiva, ha treballat la manera de dinamitzar-lo aconseguint així convertir el possible conflicte en una oportunitat d’aprenentatge. Aquestes dues experiències locals són una mostra del que ha treballat Baobab per estudiar el fenòmen del bullying.

L’assetjament o bullying, en aquest cas especialitzat en els infants, disposa dels protocols oficials quan és detectat, però de vegades costa molt fer-ho. Per això, aquest treball de recerca que permet construir eines de prevenció per evitar-lo en escoles, entitats esportives i altres.

La proposta presentada per Baobab, que s’ha finançat amb fons europeus, s’ha treballat amb entitats de Grècia, Bulgària, Romania i Macedònia del Nord, durant 30 mesos. Els resultats seran presentats als organismes oficials perquè els validin i puguin ser usats públicament. Ferran Calvo, president de Baobab, i Dunya Martínez, gerent de TAU, valoraven excepcionalment la feina feta. “Aquesta lluita és molt difícil, per això els esforços que es facin són bons per permetre avançar en la seva eradicació”. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.